Yoghurt med nektarin

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ

Yoghurt er ikke bare yoghurt. Yoghurt rett fra begeret kan være et enkelt og greit måltid på farten, men det er ikke spesielt mettede eller spennende. Dessuten vil yoghurt alene gi en rask blodsukkerstigning og påfølgende «dipp». Yoghurt inneholder naturlig sukkerarter fra melken i tillegg til at mange yoghurter er tilsatt sukker. Siden yoghurt er flytende er det ikke noe magen trenger å jobbe for å bryte ned, og sukkeret er dermed lett tilgjengelig når det kommer inn kroppen.

Jeg har skrevet litt om innhold i forskjellige yoghurter her. Mange inneholder mye sukker i forskjellige former samt vann og stivelse for å nevne noe. Da kan det være greit med en veiledning for å ta et informert valg i yoghurthyllen.

Yoghurt med kornblanding og nektarin er en storfavoritt hos meg, og det passer bra til frokost, lunsj eller kveldsmat. Det er raskt å gjøre klart og et fint alternativ når man er lei brødskivene.

Dersom man spiser yoghurt sammen med denne kornblandingen og nektarin, eller annen frukt, bidrar det med fiber, fettsyrer og proteiner til måltidet som gir magen mer å jobbe med, samtidig som det gir nyttige næringsstoffer og et mye mer smakfullt måltid som hvertfall jeg setter mye større pris på enn å spise yoghurt rett fra begeret.

Her trengs ingen oppskrift, men jeg bruker rundt 4-6 gode spiseskjeer yoghurt (min favoritt er 50/50 med mango og pasjonsfrukt og naturell), noen håndfuller med min kornblanding og topper med en oppkuttet nektarin eller annen frukt.