Gresskarlapper

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ

Høsten er sesongen for gresskar og den deilige, oransje grønnsaker er virkelig anvendelig. I disse deilige, smakfulle, halvgrove lappene, finner du hele 300 gram gresskar og oppskriften gir ca 17-20 lapper. De gikk ned på høykant både hos store og små, og restene varmet vi litt i mikroen dagen etter. Finner du gresskar på hermetikkboks i din butikk kan du fint bruke det, men det er veldig mye billigere å lage gresskarpuré selv. Her får du altså en deilig helgefrokost eller -lunsj som inneholder både proteiner, fiber og grønnsaker. Topp gjerne med frukt og bær som banan, eplebiter og syltetøy og tilfør gjerne måltidet mer proteiner og fettsyrer med nøttesmør. Og topp gjerne det hele med litt lønnesirup.

*Trenger du de melkefri velger du en plantemelk. Jeg har selv ikke testet disse glutenfri, men det skal nok gå fint å bytte ut noe av hvetemelet med havremel og litt med fin melblanding.

Du trenger:

  • 300 g gresskar (uten skall og kjerner)
  • 2 egg
  • 2,5 dl valgfri melk
  • ca 1,5 dl siktet hvetemel
  • ca 2,75 dl sammalt hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2-1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2-1 ss lønnesirup (eller valgfri søtning)
  • 1-2 ss pumpkin spice

Slik gjør du:

  • Kutt gresskaret i biter og ha i en skål i mikroen med lokk over (eller bruk et fat). Kjør på full effekt i 1-2 minutter om gangen til du kjenner at gresskaret er helt mørt. (Har du ikke mikro, kan du koke det i en gryte med lokk, men bruk minst mulig vann, da mye næringsstoffer vil forsvinne med kokevannet som du heller av)
  • Stavmiks gresskaret så det blir helt smooth og uten klumper og ha i egg og valgfri melk. Bland godt.
  • Ha i bakepulver, vaniljeekstrakt, lønnesirup og krydder og litt av melet. Rør og ha i mer mel til du får en jevn, litt tykk røre.
  • Stek i litt smør eller olje i en varm stekepanne og server når de er gjennomstekt.