Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | PÅLEGG
Allergener: Mandler
Enkelt og godt nøttepålegg, med kun én ingrediens og proppfull av næring.

Du trenger:
- 500 g mandler
Tips
Smak gjerne til med 1-2 klyper salt og kanskje noen dråper vaniljeekstrakt.
Når du rister mandlene får de en nøtteaktig lukt og dypere smak. Prøv deg frem med steketiden, men pass på at de ikke svir seg.
Slik gjør du:
Først og fremst trenger du en kraftig blender eller food prosessor.
- Rist mandlene på et stekebrett på 180 grader i ca 10-15 min og avkjøl.
- Ha mandlene i blenderen og kjør på lav hastighet til alt er finmalt. Skrap ned fra kantene ved behov. Skru opp hastigheten når mandlene slipper oljen og kjør på full guffe til ønsket konsistens. Desto lengre du kjører, jo mykere mandelsmør. Det tar noen minutter, litt avhengig av hvor kraftig din blender er.