Chiasyltetøy

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | PÅLEGG

Mange forbinder nok syltetøy med et søtt pålegg man bør begrense til helg og kos, men dette syltetøyet kan man kose seg med hver dag. Det inneholder kun tre ingredienser, hvor den ene er vann, går kjapt og lage og kan varieres med forskjellige typer bær.

Da syltetøyet inneholder chiafrø, er det mye mer næringsrikt enn et tradisjonelt syltetøy. En god kilde til omega-3 og fiber, og inneholder flere viktige vitaminer og mineraler.

Du trenger:

  • 250 g frosne bringebær
  • ca 1,5 dl vann
  • ca 0,75 dl chiafrø

Slik gjør du

  • Ha bær og vann i en kjele, kok opp og la småkoke i 1-2 minutter.
  • Trekk gryten vekk og tilsett chiafrø. Rør godt og la avkjøle seg før du har det over på et glass

Holder seg i kjøleskapet i ca en uke. Lager du dobbel porsjon kan du fryse ned halvparten etter nedkjøling.

Prøv den gjerne frem med andre bærsorter, som blåbær her. Store bær som jordbær bør du mose litt. Er bærene litt smakløse/syrlige kan du smake til med litt vaniljeekstrakt eller søtning.