Vaniljelapper

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR

Disse lappene er smakfulle, raske og proppfulle av næring. De egner seg godt både som både frokost, lunsj eller dessert. Topp gjerne med mandelsmør eller chiasyltetøy.

Oppskriften gir ca 11 lapper.

Du trenger:

  • 3 egg
  • 3 ss (ca 1 dl) vaniljekesam
  • 6 ss havregryn (glutenfri ved behov)
  • 1 ts chiafrø
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en liten bolle og kjør med stavmikser. La røren svelle og varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek i litt smør/olje til gjennomstekt.

Server gjerne med mer vaniljekesam, friske bær eller frukt.

Det er viktig å la røren svelle for at lappene skal bli fluffy, gjerne i en halvtimes tid. Dersom du vil ha det enda enklere og raskere, kan du bytte ut havregryn med havremel, droppe chiafrø og blande kjapt med en gaffel. Lappene vil da bli litt flate og tunge, men smaken er uansett god.