Vaniljekake i porsjonsform

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR

Denne lille porsjonskaken med smak av vanilje, toppet med en frisk bringebærfrosting er rik på proteiner, fiber, sunne fettstoffer og ikke minst veldig god. Den er kjempeenkel å lage og passer like fint som dessert som til frokost en dag du har litt bedre tid enn vanlig. Denne oppskriften gir 2 små kaker.

De inneholder gresskarkjerner og chiafrø som er rike på jern, magnesium og omega-3 for å nevne noe. Har du ikke disse frøene liggende kan du sløyfe de, men en pose av hver står seg lenge i skapet og kan brukes i alt mulig, så det er absolutt verdt å gå til innkjøp av.

Hvis du ønsker ekstra crunsj kan du også tilsette noen grovhakkede valnøtter i røren før du steker de.

Du trenger:

  • 150 g/1/2 boks vaniljekesam
  • 2 egg
  • ca 1 dl havregryn
  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ts chiafrø
  • 1/2 ts bakepulver
  • Valgfritt: Noen grovhakkede valnøtter.

    Bringebærfrosting
  • 4-5 bringebær (ferske eller opptinte frosne)
  • ca 2-3 ts naturell kremost
  • valgfritt: litt honning, vaniljeekstrakt e.l

Slik gjør du:

  • Ha ingrediensene til kaken, unntatt valnøttene, i en bolle og kjør glatt med stavmikser e.l.
  • Smør to ildfaste porsjonsformer lett med litt rapsolje og fordel røren i de to formene. Legg i valnøttene om du bruker det.
  • Stek midt i ovnen på 180 grader over-undervarme til de er gjennomstekt, ca 20-22 min. Stikk en pinne inn for å sjekke, den er ferdig når pinnen kommer ut ren.
  • Mens kakene steker lager du frostingen. Ha bringebær og kremost i en skål og mos sammen med en gaffel. Er bærene dine veldig sure kan du smake til med noen dråper valgfri søtning, f.eks. honning. La kakene avkjøle seg litt før du brer over frostingen, hvis ikke vil den smelte utover.