Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ
Allergener: Melk*
Høsten er tiden for pumpkin spice everything og i kombinasjon med søt vaniljekesam og et syrlig norskt eple blir uslåelig til høstens frokost eller lunsj.
Chiapudding blander du raskt sammen kvelden i forveien og du kan spise den til frokost eller ta den med i en boks på farten. Legg på toppingen etter at chiapuddingen har stivnet for å unngå at det blander seg.
Før du lager denne må du blande sammen pumpkin spice-mix. Lag en stor porsjon og ha i et krydderglass, så har du for hele høstens oppskrifter.
* For melkefri/vegansk variant bruker du en plantemelk i chiapuddingen og vegansk vaniljeyoghurt i stedet for vaniljekesam.

Du trenger:
- 2,5 ss chiafrø
- 1,5 dl melk
- 1/2 ts pumpkin spice
- 1/2-1 ts lønnesirup
- Noen dråper vaniljeekstrakt
Topping:
- Vaniljekesam (eller vegansk vaniljeyoghurt for melkefri)
- 1/2-1 revet eple
Slik gjør du:
- Bland sammen melk, krydder, lønnesirup og vanilje. Smak deg frem, dette blir omtrent smaken på selve puddingen, chiafrø gir lite til ingen smak. Krydderet kan være litt vanskelig å blande ut i kald væske, så om du har melkeskummer e.l. er den fin å bruke.
- Rør inn chiafrøene, dekk til og sett kaldt over natten.
- Topp med vaniljekesam og revet eple når du skal spise den.