Lasagne

Tilbake til: OPPSKRIFTER | MIDDAG

Denne lasagnen er vegetarisk og næringsrik og sunnere enn en klassisk lasagne. Likevel er den smakfull og lettvint å lage. Jeg har valgt å bruke kidneybønner men du kan velge en annen proteinkilde om du heller foretrekker det.

Med fullkornsplater, kidneybønner og cottage cheese blir den full av fiber og proteiner som gjør den mettende og tilfører kroppen gode byggestener. Server gjerne med en frisk salat og dette brødet.

Oppskriften er nok til 2 voksne og 2 barn.

Du trenger:

  • 1 gul løk
  • 1 stor gulrot
  • Litt squash (eller mer av en annen grønnsak)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 ts tomatpuré
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts paprikapulver, 2 ts tørket basilikum, 2 ts tørket oregano, pepper.
  • 3 ss cottage cheese
  • ca 0,5 dl melk/plantemelk
  • 2 bokser kidneybønner
  • 9 lasagneplater i fullkorn, eller det antallet som gir 3 lag i din lasagneform.
  • 60-100 g revet ost

Slik gjør du:

  • Finhakk løk, gulrot, squash og hvitløk. Stek det blankt i olje.
  • Ha i tomatpuré og rør godt før du har i hakkede tomater, buljongen og krydderet. La koke litt så smakene setter seg.
  • Skyll av bønnene og ha de i gryten sammen med melken for å runde av smaken.
  • Smør formen med et lite lag olje og legg lagvis tomatsaus og pastaplater. På det midterste laget kan du legge klatter av cottage cheese, eller mellom alle lagene dersom du bruker mer og topp med revet ost.
  • Stek på 200 C i ca 50-60 min