Tilbake til: OPPSKRIFTER | MIDDAG
Allergener: Melk *, gluten *
Denne lasagnen er vegetarisk og næringsrik og sunnere enn en klassisk lasagne. Likevel er den smakfull og lettvint å lage. Jeg har valgt å bruke kidneybønner men du kan velge en annen proteinkilde om du heller foretrekker det.
Med fullkornsplater, kidneybønner og cottage cheese blir den full av fiber og proteiner som gjør den mettende og tilfører kroppen gode byggestener. Server gjerne med en frisk salat og dette brødet.
Oppskriften er nok til 2 voksne og 2 barn.

Du trenger:
- 1 gul løk
- 1 stor gulrot
- Litt squash (eller mer av en annen grønnsak)
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 ts tomatpuré
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 1 ts paprikapulver, 2 ts tørket basilikum, 2 ts tørket oregano, pepper.
- 3 ss cottage cheese
- ca 0,5 dl melk/plantemelk
- 2 bokser kidneybønner
- 9 lasagneplater i fullkorn, eller det antallet som gir 3 lag i din lasagneform.
- 60-100 g revet ost
Slik gjør du:
- Finhakk løk, gulrot, squash og hvitløk. Stek det blankt i olje.
- Ha i tomatpuré og rør godt før du har i hakkede tomater, buljongen og krydderet. La koke litt så smakene setter seg.
- Skyll av bønnene og ha de i gryten sammen med melken for å runde av smaken.
- Smør formen med et lite lag olje og legg lagvis tomatsaus og pastaplater. På det midterste laget kan du legge klatter av cottage cheese, eller mellom alle lagene dersom du bruker mer og topp med revet ost.
- Stek på 200 C i ca 50-60 min
Tips
- Bruk de grønnsakene du har liggende eller liker. Løk, gulrot, squash, sellerirot, pastinakk, kålrabi, paprika. Har du noen slitne tomater kan du hive de oppi gryten også. Perfekt å få brukt opp små rester du har liggende.
Her har jeg valgt og bare ha et lag med cottage cheese i det midterste lasagnelaget, men hvis du ønsker den enda mer kremet kan du bruke ca 3-5 ss per lag med saus og plater.
Andre typer belgfrukter som linser, kikerter og sorte bønner, karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig kan gjerne brukes.
Allergener*
For melkefri lasagne dropper du cottage cheese. Du kan lage en hvit saus hvis du vil erstatte det, men dette er ikke nødvendig. Velg vegansk ost hvis du vil. Velger du ingen ost på toppen bør du dekke formen med folie så toppen av lasagnen ikke blir tørr.
For glutenfri lasagne velger du glutenfri lasagneplater.