Ostebrød

Tilbake til: OPPSKRIFTER | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR

Dette ostebrødet passer bra til alle retter du vil ha brød eller hvitløksbrød som tilbehør, som lasagne, suppe eller salat. Det er glutenfritt (dersom du velger glutenfritt havregryn), proteinrikt og mettende. Velg laktosefri cottage cheese og ost for laktosefritt brød.

Du trenger:

  • 250 g cottage cheese
  • 2 egg
  • ca 200-250 g havregryn
  • 1/2 stort/1 lite fedd hvitløk
  • 1 ts bakepulver
  • ca 50-10 g revet ost, gjerne osteblanding

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene bortsett fra den revede osten i en bolle og mos med stavmikser. Bred over et bakepapirkledd brett, en flat firkant på ca 2-3 cm tykkelse. Her kan det være greit å trykke ut med litt fuktige hender. Rut det så opp med en slikkepott eller lignende. Dryss over osten.

Stek på 200  °C i rundt 15 min.