Tilbake til: OPPSKRIFTER | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR
Allergener: Melk, egg, havre *
Dette ostebrødet passer bra til alle retter du vil ha brød eller hvitløksbrød som tilbehør, som lasagne, suppe eller salat. Det er glutenfritt (dersom du velger glutenfritt havregryn), proteinrikt og mettende. Velg laktosefri cottage cheese og ost for laktosefritt brød.

Du trenger:
- 250 g cottage cheese
- 2 egg
- ca 200-250 g havregryn
- 1/2 stort/1 lite fedd hvitløk
- 1 ts bakepulver
- ca 50-10 g revet ost, gjerne osteblanding
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene bortsett fra den revede osten i en bolle og mos med stavmikser. Bred over et bakepapirkledd brett, en flat firkant på ca 2-3 cm tykkelse. Her kan det være greit å trykke ut med litt fuktige hender. Rut det så opp med en slikkepott eller lignende. Dryss over osten.
Stek på 200 °C i rundt 15 min.
Se tips
- Hvis du velger en ferdig revet ost, les bakpå pakken så du vet om du kjøper ekte ost eller «topping».
- Du kan også legge hvitløkssmør klattvis i kryssene når du har rutet opp brødet før steking, før du tar på osten. I så fall kan du sløyfe hvitløken i selve brødet.