Club wrap

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | MIDDAG

Allergener: Gluten*, egg*, melk*

Denne wrapen er inspisert at den mer kjente club sandwichen, men minst like god! Den er superenkel å lage og passer veldig godt til både lunsj og middag.

*Som det kommer frem i allergenfeltet inneholder den i utgangspunktet både gluten, egg og melk, men her er det ikke vanskelig å gjøre tilpasninger. I stedet for en vanlig lefse kan du velge en av flere glutenfri varianter, velg en vegansk majones uten egg om du trenger det og en vegansk ost for melkefri wrap.

Denne wrapen inneholder kostfiber, proteiner og fett og den metter godt. Du kan gjerne lage i forveien og lagre i kjøleskapet til neste dag om du vil ha med deg i matpakken. Varm den gjerne litt i mikroen.

Til middag kan du beregne 1-2 wraps per person. Oppskriften gir 6 stykk.

Du trenger:

  • 6 store fullkornslefser
  • Majones
  • 1,5-2 tomater, i skiver
  • 1/2-1 rødløk, i skiver
  • ca 6 salatblader, gjerne crispysalat
  • 1 pk kyllingbacon (140 g)
  • 1 pk kalkunskinke (110 g)
  • ca 12 skiver hvitost
  • 3-4 små/middels store poteter per person
  • Olivenolje, salt og pepper.

Slik gjør du:

  • Begynn med potetene: Skru på ovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kutt potetene i strimler, fordel de på et stekebrett og risle over olivenolje, salt og pepper. La de steke til de er møre og gyldne, tar ca 30 min, avhengig av størrelsen på potetbitene.
  • Stek baconet så det blir gjennomstekt.
  • Legg opp lefsene og ha på majones i midten, så legger du lagvis 2-3 skiver kalkunskinke, 1-2 strimler bacon, 2-3 skiver tomater, løk, salat og ca 2 osteskiver per lefse.
  • Brett inn kantene og rull den så stramt du klarer.
  • Legg wrapen med bretten ned i en varm, tørr stekepanne til den blir gylden, snu og la den bli gylden på oppsiden. Dette går fort om du har en varm panne.
  • Server med poteter og gjerne en frisk salat.