Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | MIDDAG
Allergener: Egg, melk*, havre*
Disse minipizzaene er enkle å lage, rike på gode byggeklosser for kroppen som proteiner, langsomme karbohydrater og kostfiber i tillegg til vitaminer og mineraler.
Selve bunnen lager du enkelt ved å blande ingrediensene i en blender, fordeler til små rundinger og forsteker. Så tar du på ønsket fyll og steker til fyllet er varmt. La de gjerne avkjøle seg litt på rist etter steking så bunnen blir sprø. Det fine med slike små pizzaer er at alle kan få på sitt favorittfyll, samtidig som det åpner for å teste nye, spennende kombinasjoner. Det føles gjerne mindre overveldende å toppe en porsjonspizza med blåmuggost, pære og valnøtter, enn en hel, stor pizza. Og den kombinasjonen MÅ du bare teste! Bruk en mild blåmuggost om du ikke er en blåmuggost-type, og topp det hele med honning og ruccola.
Minipizzaene passer til både middag og lunsj. Lag litt ekstra og ta med deg i matboksen til lunsj neste dag. Eller lag og ta med i nisten på helgeturen.
* Bruk glutenfri havre om du trenger pizzaene glutenfri. For melkefri kan man erstatte skyr med en vegansk gresk type yoghurt. Se til at konsistensen er tykk.

Du trenger:
- 300 g havregryn (eller havremel)
- 300 g skyr naturell (evt. annen tykk yoghurt eller cottage cheese)
- 3 egg
- 1,5-2 ts bakepulver
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1-2 ts oregano
- En klype salt
Valgfri topping
Slik gjør du:
- Ha havregryn i en blender og mal det. Enten til mel om du ønsker helt glatte pizzabunner, eller grovmalt om du foretrekker det.
- Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er blandet.
- Fordel deigen med en spiseskje til 12 like store klumper som du former rund og relativt tynne ved hjelp av litt vann på fingrene.
- Forstek på 190 grader over-undervarme i ca 8-10 min til de er lett gyldne.
- Skru opp ovnen til 210 grader varmluft før du topper bunnene med ønsket fyll.
- Stek så i ca 5-6 min, til osten er gylden.
Tips til topping:
- Blåmuggost og pære (eller eple): Bland 50/50 creme fraiche og tomatpuré og bruk som saus. Legg på rødløk, blåmuggost og pære. Etter steking topper du med valnøtter, honning og gjerne ruccola.
- Enkel, hvit pizza: Bruk tine kremgo med f.eks. krydder, urter eller en annen smak som pizzasaus. Topp med rødløk, tomat og ost.
- Ost og kyllingskinke: Smør utover tomatpuré og krydre med basilikum og oregano. Topp med rødløk, tomat, kyllingskinke og ost.