Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ
Allergener: Melk, egg
Denne omeletten er saftig og full av næring. Den inneholder proteiner av høy kvalitet fra cottage cheese og egg og dekker nesten 40% av anbefalt daglig inntak av proteiner. Den inneholder også 1,5 av 8 porsjoner grønnsaker. Avokadoen bidrar med sunne fettsyrer. Proteiner og fett er også noe som metter magen godt og holder deg mett lenge.
Alle celler i kroppen bruker aminosyrer, som proteinene består av, men vi har ikke noe lager for det i kroppen. Derfor trenger vi en jevn tilførsel. Prøv derfor å inkludere en proteinkilde av god kvalitet i alle dagens hovedmåltider. Animalske proteinkilder som melk, egg og kjøtt inneholder alle de essensielle aminosyrene (aminosyrer kroppen ikke kan syntetisere selv og dermed trenger fra kosten) og vi har også gode plantekilder, som f.eks. belgfrukter (bønner, linser, erter), nøtter og frø, quinoa og soyaprodukter.
Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du selv liker.

Du trenger:
- 1 liten tomat i skiver
- 1 håndfull purre i skiver
- 1/2 liten avokado i skiver
- 2 egg
- 2 ss cottage cheese
- Krydder du liker (jeg brukte salt, pepper og gressløk)
Slik gjør du:
- Varm opp en stekepanne og ha litt olje i, ha i tomat og purre.
- Bland egg, cottage cheese og krydder og ha over i stekepannen.
- Stek på middels-lav varme til den er tørr på toppen.
- Legg så over avokadoen i skiver på halve og brett over. La avokadoen bli lun før du serverer.