Matmuffins

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ

Disse muffinsene blander du raskt sammen og du kan fylle det med det du liker og har liggende. Her har jeg delt røren i to og fått to helt ulike muffinssmaker. Disse er gode rett fra ovnen men kan også legges i matboksen å bli med på tur eller lages kvelden i forveien og bli med til lunsj neste dag.

Du kan erstatte ricotta med cottage cheese om du har det hjemme. Forskjellen på de to er at de er laget på henholdsvis mysen og løpen fra melk som gjør at ricotta har mer fettstoff mens cottage cheese er magrere og har mer proteiner. Det er også litt forskjellig mengde av andre næringsstoffer men kan erstatte hverandre i oppskrifter.

Du trenger:

  • 250 g ricotta
  • 3 egg
  • 3,5-4 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver

  • 2-3 brokkolibuketter (jeg brukte opptinte, frosne)
  • 1/3 vårløk
  • 2 skiver kyllingskinke

  • 2 never blåbær (jeg brukte opptinte, frosne)
  • 1/2 ts honning
  • 1/2 ts sitronsaft og gjerne litt revet skall

Slik gjør du:

  • Ha ricotta, egg, havregryn og bakepulver i en bolle og kjør glatt med stavmikser eller foodprosessor/blender.
  • Kutt brokkoli, vårløk og kyllingskinke i små biter.
  • Fordel halvparten av røren i 6 muffinsformer. Bruk gjerne et muffinsbrett så ikke røren sklir ut. Topp muffinsene med brokkoli, vårløk og kyllingskinke, dytt gjerne fyllet litt ned i røren.
  • Ha blåbær, honning og sitron i resten av røren og bland sammen. Fordel blåbærrøren i 6 muffinsformer.
  • Stek på 200 grader over-undervarme i ca 12-15 min, til du stikker en pinne inn som kommer ut ren.

  • Varm gjerne opp litt i mikro hvis du skal spise de dagen etter.