Lapskaus med quinoa

Tilbake til: OPPSKRIFTER | MIDDAG

Denne lapskausen lager du i en fei, alt i en gryte, uten kjøtt eller allergener men likevel mettende, næringsrik og god. Bytt gjerne ut grønnsakene med det du har eller liker. Jeg har her brukt kun fryste grønnsaker. Du må gjerne bruke ferske, men da må du påregne litt tid til kutting og ekstra koketid for de harde grønnsakene.

Du trenger:

  • 400 g/ 1/2 pose lapskausblanding
  • 50 g frosne erter (eller mer lapskausblanding)
  • ca 80 g fryste brokkolibuketter (eller mer lapskausblanding)
  • ca 7 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1/2 ts pepper, 1/2 ts hvitløkspulver, 1 ts persille, en liten klype allehånde
  • 1 dl ukokt quinoa
  • 1 boks linser
  • Litt extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

Ha alle grønnsakene, vann og buljongterninger i en gryte og kok opp. La koke i 5-10 min, desto lengre du koker, desto mer «lapskausete» blir konsistensen. Smak til med krydderet.

Skyll quinoaen godt i kaldt vann og ha den oppi gryten. La det småputre i ca 10 min, rør av og til.

Skyll av linsene og ha de oppi gryten og la småkoke i ca 5 minutter til.

Risle gjerne litt god olivenolje over og server med grovt brød.