Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | PÅLEGG | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR
Allergener: sesamfrø*
Hummus er en dipp laget av kikerter som passer til mye forskjellig, f.eks. på skiven med grønnsaker og spirer, som proteinkilde i en salat, på tapasbordet, eller tilbehør til laks, kylling eller kjøtt. Den kan varieres med diverse krydder og smakstilsetninger, og har du ikke kikerter liggende kan du prøve med linser.

Du trenger:
- 1 boks kikerter, skylt og avrent
- 20-30 ml olje
- ca 70-80 ml kaldt vann
- 1/2-1 fedd hvitløk
- 1/2 ts tahini
- ca 1 ts sitronsaft
- Et lite dryss allehånde (kan sløyfes)
- Smak til med salt og pepper
Slik gjør du:
Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør den lenge. Vær forsiktig med vannet og hell i litt av gangen til du får en kremet konsistens.
Topp gjerne med litt extra virgin olivenolje
Se tips
Du kan velge en smaksnøytral olje, som raps- eller solsikkeolje, eller en kaldpresset olje av f.eks. oliven eller raps for å sette et ekstra smakspreg på hummusen.
Ved allergi mot sesam, dropper du helt enkelt tahinien.