Hummus

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | PÅLEGG | SNACKS, SMÅRETTER OG TILBEHØR

Hummus er en dipp laget av kikerter som passer til mye forskjellig, f.eks. på skiven med grønnsaker og spirer, som proteinkilde i en salat, på tapasbordet, eller tilbehør til laks, kylling eller kjøtt. Den kan varieres med diverse krydder og smakstilsetninger, og har du ikke kikerter liggende kan du prøve med linser.

Du trenger:

  • 1 boks kikerter, skylt og avrent
  • 20-30 ml olje
  • ca 70-80 ml kaldt vann
  • 1/2-1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts tahini
  • ca 1 ts sitronsaft
  • Et lite dryss allehånde (kan sløyfes)
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du:

Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller bruk en stavmikser og kjør den lenge. Vær forsiktig med vannet og hell i litt av gangen til du får en kremet konsistens.

Topp gjerne med litt extra virgin olivenolje

Se tips