Karri tunfiskrøre

Tilbake til: OPPSKRIFTER | FROKOST OG LUNSJ | MIDDAG

Tunfisk på boks er rimelig og krever ingen tilberedning. Det er også trygt å spise for gravide og ammende, da fiskene som brukes er små og dermed ikke samlet opp hauger av miljøgifter slik de store tunfiskene gjør.

Her er min favorittoppskrift med hermetisk tunfisk. Denne tunfiskrøren passer like bra til frokost og lunsj som middag. Varier tilbehøret etter hvor stort måltidet ditt skal være og etter smak og behag. Du kan f.eks. ha det på knekkebrød eller grovbrød, i grove baguetter eller grove pitabrød, eller med fullkornspasta og salat.

Du trenger:

  • 2 bokser tunfisk i vann
  • ca 1/2 boks rømme
  • 1-2 ss majones
  • 1/2 grønt eple
  • 1/2 rødløk
  • 1 ts karri
  • 1/2 ts salt, pepper og hvitløkspulver

Slik gjør du:

  • Hell av vannet fra tunfisken, finkutt eplet og rødløk.
  • Bland rømme, majones og smak deg frem med krydder.
  • Ha i resten av ingrediensene.
  • Server i baguetter, på skive, knekkebrød, pitabrød eller i en pastasalat.
Tips og allergier
  • Denne kan enkelt lages uten melk og egg ved å velge vegansk rømme og majones.

  • Denne kan stå i flere dager i kjøleskapet og blir bare bedre av å stå litt, så lag den gjerne dagen i forveien.